Ontslag na zwangerschap

zwanger ontslag

17 jaar werkte ik bij mijn baas. Nadat ik terugkwam kwam van zwangerschapsverlof, hoorde ik dat ik was overgeplaatst naar een andere afdeling. Ik heb hier wel een brief over gekregen en ik heb gezegd dat ik hier niet mee eens was. Op de nieuwe afdeling kreeg ik in de gaten dat het niet goed zat. Ik kreeg elke 2 weken een “afbrandgesprek” met mijn nieuwe baas over wat ik allemaal niet goed deed. Ook werd ik niet uitgenodigd op het afdelingsoverleg. Er was sprake van dreigend ontslag na zwangerschap. Ik was ten einde raad!

16 jaar goede beoordelingen

Na 5 maanden kwam ik voor hulp bij ontslag via via bij Personeelsrecht terecht. Samen met Caroline heb ik thuis alles doorgesproken en alle documenten verzameld. Ik zat met mijn handen in mijn haar. Ik heb 16 jaar altijd goede beoordelingen gehad en nooit iets gehoord over problemen met collega’s! Ik had wel problemen met mijn baas op mijn vorige afdeling. Die werkte er pas en toen zijn pas de problemen eigenlijk begonnen.

Ontslag na zwangerschap

Vanuit Personeelsrecht heeft Caroline aan mijn werk een hele lange brief geschreven met precies alle feiten. Ook is Caroline met mij meegegaan naar het gesprek met de werkgever. Hier zaten 3 man tegenover ons en ik kon alleen maar huilen. Aan het eind van het verhaal moest de werkgever erkennen dat ik geen eerlijke kans had gekregen en dat er sprake was van een onherstelbare arbeidssituatie.

Vaststellingsovereenkomst

Over de beëindiging is lang onderhandeld, maar uiteindelijk is mijn werk akkoord gegaan met een ontslag op basis van wederzijds goedvinden zodat ik recht had op WW, een flinke beëindigingsvergoeding en een outplacementvergoeding. Met deze outplacementvergoeding kan ik gebruiken bij mijn zoektocht naar een nieuwe baan, want solliciteren heb ik lang niet gedaan.

Met raad en daad

Ik ben echt blij dat ik Personeelsrecht ingeschakeld heb. Zonder Caroline had het er heel anders uitgezien. De gesprekken met haar vonden plaats bij mij thuis. Je zit toch in een moeilijke positie en het is prettig om je verhaal te kunnen doen in een vertrouwde omgeving en met ondersteuning van je partner. Ik heb nooit geweten dat je als je in een zo’n situatie zit, er ook nog een tussenweg is tussen het zelf af(onder)handelen of een advocaat

Ontslagspecialist

Het is een enorme steun om hulp te krijgen van iemand die jaren als juridisch HR-adviseur heeft gewerkt en vanuit die positie weet hoe een bedrijf denkt, kan en mag handelen. Zelf weet je niet wat een werkgever wel en niet mag doen. Het is ook erg fijn als een ontslagspecialist mee gaat naar het gesprek met je werkgever. Wat ik ook erg prettig vind is het feit dat Personeelsrecht in de buurt gevestigd is. Dit praat toch gemakkelijker, je belt even of komt sneller bij elkaar om zaken te bespreken. Kortom het contact is persoonlijk en slagvaardig. Het blijft een heel vervelende situatie, maar gelukkig heeft Caroline van Personeelsrecht mij met daad en daad bijgestaan. Ik kan het iedereen echt aanraden om bij problemen op je werk contact met Personeelsrecht op te nemen.

Cora, medewerker klantenadministratie