Werkwijze in drie stappen

STAP 1

 Kun je mijn hulp gebruiken?

 Het begint met een telefoontje

Even bellen?

Wil je weten of mijn persoonlijke aanpak bij je past of heb je een dringende vraag over je vaststellingsovereenkomst? Neem gerust telefonisch contact op,

Personeelsrecht is onafhankelijk en werkt alleen voor werknemers.Ik neem de tijd om samen je arbeidssituatie door te nemen en je van goed advies te voorzien.Dit gesprek is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Komt het nu niet uit om te bellen? Je kunt ook zelf een afspraak in mijn agenda plannen.

Wist je trouwens dat de juridische kosten van Personeelsrecht in 95 procent van de gevallen betaald worden door de werkgever? 

Ik help je graag. 

STAP 2

Een strategiegesprek

(nog) geen ontslag

Er hangt ontslag in de lucht. Je wilt weten wat je te wachten staat, en hoe je daar het beste mee om kunt gaan. Met een goede strategie hou je de regie en weet je wat je keuzes zijn. Of het nu gaat om een functioneringsprobleem, een reorganisatie of als er ziekte in het spel is. 

Strategiegesprek
Dreigend ontslag, wat nu?
€ 250

In het gesprek van ruim een uur neem ik de tijd om naar jouw verhaal te luisteren, leg ik je in “normaal” Nederlands uit waar je nu staat en welke stappen je kunt nemen. Je krijgt tijdens het gesprek antwoord op de vragen waar je nu wakker van ligt:

 • De belangrijkste wet- en regelgeving rond je arbeidssituatie
 • De keuzes die je hebt om tot een goede oplossing te komen
 • De financiele mogelijkheden en de belastingvoordelen
 • De transitievergoeding, hoogte en duur WW en/of WIA-uitkering in een overzichtelijk overzicht.
 • Inzicht hoe je Personeelsrecht eventueel kunt inzetten om jouw doel te bereiken
 • Praktische handvatten en adviezen. Je hebt een helder beeld hoe je de situatie het beste aan kunt pakken.

Als het tot een vaststellingsovereenkomst komt, kun je dit strategisch gesprek voor een meerprijs van € 250 omzetten naar het strategiegesprek “Risico’s en kansen van je VSO’. We plannen dan een extra gesprek in. 

Als er nog geen sprake is van een vaststellingsovereenkomst, kunnen er geen vaste prijsafspraken gemaakt worden en geldt een uurtarief van € 150,-.

ontslagvoorstel

Je hebt net het slechte nieuws van je leidinggevende en/of HR-adviseur te horen gekregen. De werkgever wil afscheid van je nemen. Je hebt een ontslagvoorstel gekregen waar je snel op moet reageren. Het gaat om beëindiging met wederzijds goedvinden met een vaststellingsovereenkomst.

Strategiegesprek
Risico’s en kansen van je vso
€ 500 

Om dit gesprek zo optimaal mogelijk te benutten zijn alle aangeleverde documenten vooraf doorgenomen en in kaart gebracht. De volgende onderwerpen nemen we samen door: 

 • De artikelen van de concept vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd)
 • De geldende CAO, sociaal plan (indien van toepassing)
 • De belangrijkste wet- en regelgeving is rond je arbeidssituatie
 • De keuzes die je hebt om tot een goede oplossing te komen
 • De financiele mogelijkheden en de belastingvoordelen
 • Een uitgebreid overzicht met de financiële consequenties van je keuzes waaronder de transitievergoeding, hoogte en duur WW of WIA-uitkering. 
 • Inzicht hoe je Personeelsrecht eventueel kunt inzetten bij de onderhandelingen.
 • Praktische handvatten en adviezen. Je hebt een helder beeld hoe je de situatie het beste aan kunt pakken.

Om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan, werkt Personeelsrecht tot einde van de arbeidsovereenkomst met een vaste prijs. Daarbij heb je de keuze uit het Eerlijk ontslagtraject of het Grip op ontslagtraject.

 
 
 1. Het strategiegesprek vindt op ons kantoor plaats in Reeuwijk (vlakbij Gouda). (Video)bellen is ook een mogelijkheid.
 2. *Genoemde tarieven zijn inclusief kantoorkosten en exclusief BTW.

STAP 3

Welke ondersteuning past bij jou?

Volledige juridische ondersteuning tot de einddatum van de arbeidsovereenkomst

Coaching

 

Eerlijk ontslagtraject

€ 995
 vaste prijs*

DE INHOUD

1. Zelf onderhandelen met ondersteuning

Het beste resultaat bereik je door zelf de onderhandelingen over de vaststellingsovereenkomst met je werkgever te voeren. Als jouw coach blijf ik op de achtergrond en bespreek ik elke stap uitgebreid met je.

2. Uitgebreid tegenvoorstel
In nauw overleg met jou stel ik een uitgebreid tegenvoorstel op. Samen onderhandelen we net zo lang tot jij tevreden bent met het resultaat.

3. Check vaststellingsovereenkomst
De afspraken met je werkgever zijn uiteraard tot in de puntjes door de ontslagexpert gecheckt. Je kunt met een gerust hart de vaststellingsovereenkomst ondertekenen. 

WANNEER PAST DEZE AANPAK BIJ JOU?

Deze aanpak werkt goed als je een goede relatie hebt met je werkgever. Het geeft je de kans om het ontslag in goed overleg af te ronden, eventueel nog zaken met je werkgever uit te spreken en met een opgeheven hoofd weer verder te gaan.

Overigens is het mogelijk om tussentijds over te stappen naar het Grip op ontslagtraject.

VOORDELEN VAN HET EERLIJK ONTSLAGTRAJECT

 • Persoonlijke coaching en juridische ondersteuning
 • Stressreductie door professionele begeleiding
 • Behouden van een goede relatie met de werkgever
 • Zelfvertrouwen bij het voeren van onderhandelingen
 • Oplossingen op maat en tevredenheid met het eindresultaat

Met het Eerlijk ontslagtraject van Personeelsrecht kom je niet voor verrassingen te staan. Je staat er niet alleen voor. 

Represent


Grip op ontslagtraject

€ 1.495

vaste prijs*

DE INHOUD

1. Onderhandelingen door Personeelsrecht
Het beste resultaat wordt bereikt als de onderhandelingen met je werkgever over de vaststellingsovereenkomst door Personeelsrecht gevoerd worden. Elke stap wordt vooraf met je besproken om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent.

2. Uitgebreid tegenvoorstel
Een tegenvoorstel naar je werkgever wordt pas verstuurd als je helemaal achter de inhoud staat. Hierdoor heb je de zekerheid dat jouw belangen optimaal worden behartigd.

3. Ondersteuning bij gesprekken
Het is ook mogelijk dat ik met je meega naar een lastige gesprek met je werkgever, zodat je er nooit alleen voor staat en altijd professionele ondersteuning hebt.

4. Check vaststellingsovereenkomst
De afspraken met je werkgever zijn uiteraard vakkundig gecheckt. Je kunt rekenen op een WW-uitkering. Je kunt met een gerust hart de vaststellingsovereenkomst tekenen.

WANNEER PAST DEZE AANPAK BIJ JOU?

Deze zakelijke aanpak geeft bij jouw werkgever het beste resultaat. Je vindt het prettig dat de onderhandelingen door Personeelsrecht worden gevoerd, terwijl je toch de touwtjes niet helemaal uit handen geeft. Je bent tevreden met het onderhandelingsresultaat dat recht doet aan je situatie.

VOORDELEN VAN HET GRIP OP ONTSLAGTRAJECT

 • Professionele en strategische onderhandelingsvoorsprong
 • Volledige transparantie en betrokkenheid bij elke stap
 • Balans tussen uitbesteden en zelf grip houden
 • Persoonlijke begeleiding in moeilijke gesprekken
 • Resultaat dat aansluit bij jouw wensen en omstandigheden

Met het Grip op ontslagtraject van Personeelsrecht wordt je veel stress uit handen genomen met een juridisch goed én menselijk resultaat. 

 

 1. *Genoemde tarieven zijn inclusief kantoorkosten en exclusief BTW.
Investeren in Personeelsrecht verdient zich altijd terug
Met ruim 15 jaar ervaring weet ik dat voor ruim 95 procent van onze klanten de rekening voor onze dienstverlening uiteindelijk betaald wordt door de werkgever.
De juridische kosten neem ik namelijk altijd mee in de onderhandeling over de afspraken van het ontslag. Hou er rekening mee dat de werkgever hierover beslist.

Echt een aanrader!

TOP!

Overigens zijn er daarnaast altijd mogelijkheden om de juridische kosten met je bruto ontslagvergoeding of vakantie-uren te verrekenen.

Dit scheelt je onderaan de streep zeker tussen de 50 en 70 procent (het bruto-netto verschil en de BTW).

Los van alle andere voordelen die we voor je bereiken.

Hartelijke groet,

Caroline Besseling
Personeelsrecht

Benieuwd naar de ervaring van Jolanda met Personeelsrecht?

 1. Wat was voor jou de belangrijkste reden om Personeelsrecht in te schakelen?

Ik wilde zeker weten dat alles goed op papier staat en goed geregeld is, voor het geval ik niet binnen de gestelde termijn een baan vind. Ik ben zelf kostwinner, waardoor het belangrijk is dat ik verzekerd ben van inkomsten.

2. Heb je getwijfeld om Personeelsrecht in te zetten? Zo ja, hoe kijk je nu terug op die twijfel?

Ik heb zeker getwijfeld. Ik dacht dat ik hiervoor rechtsbijstand had, dit bleek niet zo te zijn, ook voor gratis hulp kwam ik niet in aanmerking. Toen ik de kosten zag, schrok ik, zou ik dat kunnen betalen, wat als de kosten op zouden lopen, zou het dat wel waard zijn? Op de site zag ik staan dat de juridische kosten in de meeste gevallen betaald werd door de werkgever. Caroline legde al bij het eerste contact uit dat ze de juridische kosten altijd in de onderhandeling meeneemt. Hoewel ik soms een hard hoofd had in de onderhandeling, straalde Caroline met duidelijke uitleg vertrouwen uit en dit bleek terecht te zijn.

3. Hoe heb je dit traject en de begeleiding ervaren?

Stressvol, maar super fijn dat ik iemand had die letterlijk recht deed aan de hele situatie. Ondanks de koude en kille reacties van de werkgever heb ik dit als zeer warm en fijn ervaren. De duidelijke uitleg in “normaal Nederlands” is zeer prettig.Ik heb me door de begeleiding van Caroline, gehoord en erkend gevoeld in de situatie.

4. Wat was voor jou de meest waardevolle opbrengst?

Dat uiteindelijk eigenlijk alles wat gevraagd is toegekend is. Gek genoeg ben ik persoonlijk nog het meest blij dat ook de betaling met belastingvoordeel van het sport-abonnement is toegezegd. Het sporten is voor mij tot nu toe de beste therapie geweest. De zekerheid dat ik de komende twee jaar kan blijven sporten, ook als mijn financiële situatie misschien minder zal worden is voor mij een heel fijn vooruitzicht. Werken aan mezelf en mijn eigen gezondheid staat voor nu op nummer 1 en daar helpt dit enorm bij.

5. Wat zijn voor jou de meest waardevolle resultaten uit dit traject?

Dat we samen “het gevecht” zijn aangegaan. Bij het eerste stukje tegengas van de werkgever, wilde ik eigenlijk stoppen en toegeven. Caroline stimuleerde mij om nog even door te gaan en het door te spelen richting de directie. Ondanks de kille antwoorden, ben ik blij dat we dit gedaan hebben. Doorvechten om recht te doen aan de situatie, in plaats van het bijltje erbij neer te gooien. Ik hoop dat we iets hebben wakker geschud bij de organisatie en wie weet gaat er toch iets veranderen. Ik sluit dit traject met opgeheven hoofd af!

6. Wat zou je willen zeggen tegen iemand die twijfelt om dit traject te volgen?

Doen!!

Caroline is duidelijk en eerlijk in wat wel en niet haalbaar is, ze zal je geen onzin verkopen. Ze haalt eruit wat erin zit en zelfs een beetje meer. Zij is de persoon die net dat stapje extra voor je kan en durft te zetten en doet recht aan je situatie!

UIT JE VASTSTELLINGSOVEREENKOMST IS MEER TE HALEN DAN JE DENKT

Personeelsrecht


Als je op zoek bent naar een betrokken ontslagexpert die je begeleidt naar een goede oplossing
:

Klanten vertellen

Reviews

Je denkt dat je het zelf wel weet, maar wat gaat er een wereld aan kennis en ervaring open als je Caroline inschakelt! Mijn ex-werkgever heeft een hoge ontslagvergoeding, een extra opleiding en de juridische kosten betaald. Gewoon doen,dus !
Nicky Ritsma
docent
Personeelsrecht heeft mij heel goed ondersteunt in het traject van arbeidsongeschiktheid. Caroline had oog voor de zakelijke en de persoonlijke kanten en in combinatie met haar ruime ervaring, is het moeilijke traject van werk naar arbeidsongeschiktheid, soepel verlopen. Haar betrokkenheid en coachende benadering was hier in belangrijke mate debet aan. Mijn advies is om zo'n moeilijke traject niet alleen te doen maar voor goede begeleiding te zorgen!
René
Manager overheid
Caroline is mij (vanaf 2001 directeur van een landelijk loopbaanadviesbureau Bark Consult en vanaf 2016 directeur van bureau Re-integratieonderwijs) meermalen uitstekend van dienst geweest. Veelal bij het oplossen van conflictsituaties tussen een werkgever en een medewerker omtrent het wel of niet starten van een 2e spoor re-integratietraject of besluitvorming over een outplacementtraject en de omvang van de ontslag vergoeding. Maar ook gaf zij uitstekende adviezen bij complexe probleemsituaties. Zij kent de kunst van de samenhang tussen mediation, begripvol zijn, een luisterend oor bieden, kritische vragen stellen, onderbouwing bieden met feitenkennis en vasthoudendheid. Ik ben haar dankbaar.
Wouter Fontein
directeur