Personeelsrecht

is opgericht in 2008 door Caroline Besseling, nadat zij zelf vanwege een burnout in een ontslagsituatie terecht kwam. Caroline heeft hiervoor  praktijkervaring opgedaan als juridisch HR-adviseur bij grote bedrijven zoals Getronics, KPN en als HR-manager jarenlang gewerkt in de non-profitsector.

De werknemer centraal

Met Personeelsrecht helpt Caroline werknemers  met slagvaardige en betrokken hulp bij dreigend ontslag.
Het doel is om het ontslag juridisch en menselijk samen goed te regelen. Je kunt met opgeheven hoofd weer verder.

Bewezen aanpak

 De intensieve samenwerking met de werknemer, de persoonlijke aandacht én brede praktijkkennis op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en sociale zekerheid helpt jou als werknemer door de lastige periode heen. Samen maken wij een goede uitkomst voor jou mogelijk.

Ontslag zet je zekerheden op losse schroeven. Dat weet ik als ontslagexpert als geen ander. Zelf ben ik  in 2007 als HR-manager met een burn-out in een ontslagsituatie terechtgekomen. Het was echt geen fijne periode. Het heeft zeker maanden geduurd voordat ik weer een beetje lekker in mjn vel zat. Maar het gaf mij ook de tijd om na te denken voor wie ik een positief verschil wil maken door mijn tijd, kennis en ervaring in te zetten. 

Sinds 2008 help ik met veel passie werknemers die met dreigend ontslag te maken hebben. Het succes zit in de persoonlijke samenwerking met de klant en de brede praktijkkennis op het gebied van ontslagrecht, Wet Verbetering Poortwachter en sociale zekerheid. Daarbij staat het juridische én menselijk resultaat voorop. Ik help je graag.

Hartelijke groeten,

Caroline Besseling

Ontslag kan juridisch én op een menselijk goed geregeld worden

Ontslag heeft grote impact

Ontslag heeft invloed op verschillende aspecten:

Werkzekerheid

Ontslag geeft gevoelens van onzekerheid. Hoe vind je een nieuwe baan die bij je past. Weet je wel wat voor soort je baan je zoekt. Heb je daar de juiste opleiding en ervaring voor.  Speelt leeftijd daarin een rol?

Mentale gezondheid

Ontslag kan leiden tot stress, angst en depressie. Op verlies van je baan rust toch een taboe. Het kan voelen als falen. Ook is het moeilijk om het verlies van collega’s en een dagelijkse routine te verwerken.

Financiën

Ontslag kan een grote impact hebben op iemands financiële situatie. Het inkomen valt weg, wat kan leiden tot financiële zorgen en stress. Het recht op een uitkering is nog onzeker. De inkomsten vallen zowiezo 25 procent lager uit. 

Gezins- en sociale relaties

Financiële problemen en stress als gevolg van ontslag kunnen druk uitoefenen op relaties binnen het gezin en de bredere sociale kring. Het kan spanningen veroorzaken tussen partners, familieleden en vrienden.

Zelfvertrouwen en eigenwaarde 

Ontslag kan het zelfvertrouwen en de eigenwaarde van iemand aantasten. Het kan lang duren voordat iemand zijn zelfvertrouwen en geloof zijn eigen kunnen weer terug gevonden heeft.  vaardigheden.

Kortom, het gaat veel meer dan het verlies van werk.

Je wilt op een goede manier afscheid nemen van je werkgever

Even bellen?

Zit je met een juridische vraag of je wil op een goede manier afscheid nemen van je baas? Je kunt gewoon even bellen of een half uur reservering in mijn agenda op een tijdstip dat het jou goed uitkomt.

Strategiegesprek

Heb je een uitgebreid advies nodig van een ontslagexpert die met je meedenkt en je helpt jouw doel te bereiken. Lees dan verder hoe wij je kunnen helpen.

Ontslag door disfunctioneren

Je werkgever is ontevreden over je functioneren. Je krijgt vertrekregeling aangeboden met een vaststellingsovereenkomst. De reden is officieel "verschil van inzicht over het uitvoeren van de functie".

Ontslag door reorganisatie

Je hebt van je werkgever een vaststellingsovereenkomst aangeboden gekregen. Het bedrijf heeft besloten om te reorganiseren. Daarbij komt jouw functie te vervallen. Duidelijk is dat er voor jou geen andere functie beschikbaar is. Het bedrijf moet afscheid van je nemen.

Boventallig

Door de reorganisatie is je functie komen te vervallen. Het is nog niet duidelijk of je voor andere functie in aanmerking komt. Vaak is er een sociaal plan waar je aanspraak op kunt maken.Het onzeker wat de toekomst brengt.

Burn-out

De combinatie werk en privé kost je te veel energie. Eigenlijk zit je niet op de juiste plek. Soms is er een nieuwe leidinggevende gekomen, waarmee geen klik is. Ontslag nemen is geen optie. Je bent op zoek naar een oplossing. Je wilt je eigenlijk niet ziekmelden.

Hoe zou het voor je zijn . . . . .

  • Als je een betrokken ontslagexpert hebt, die naar jouw verhaal luistert. Je krijgt rustig uitgelegd hoe ontslag in de praktijk werkt en wat jouw keuzes zijn. Jouw belangen staan voorop.
  • Om een ervaren en proactieve coach te hebben. Direct bereikbaar via Whatsapp, e-mail en telefoon. Jouw steun en toeverlaat.
  • Als je ontslagexpert zelfs met je meekan naar lastige gesprekken met je werkgever. Jouw kant van het verhaal wordt door je baas gehoord. Je staat er niet alleen voor.
  • Als je een juridisch correcte vaststellingsovereenkomst krijgt waar alle risico’s zijn dichtgetimmerd. Je kunt rekenen op een WW-uitkering. Je krijgt de rust die je nodig hebt om bij te tanken.
  • Als de ontslagexpert zorgt dat je iets te kiezen hebt. Je krijgt de beste deal, die recht doet aan je situatie. Je kunt met opgeheven hoofd verder.

  • Als de kosten voor deze ondersteuning door je werkgever betaald worden.

Er is meer uit je vaststellingsovereenkomst te halen dan je denkt

Als werknemer krijg je bij Personeelsrecht persoonlijke ondersteuning met een goed juridisch én menselijk resultaat.  

Klanten vertellen

Reviews

Je denkt dat je het zelf wel weet, maar wat gaat er een wereld aan kennis en ervaring open als je Caroline inschakelt! Gewoon doen,dus !
Nicky Ritsma
docent
Personeelsrecht heeft mij heel goed ondersteunt in het traject van arbeidsongeschiktheid. Caroline had oog voor de zakelijke en de persoonlijke kanten en in combinatie met haar ruime ervaring, is het moeilijke traject van werk naar arbeidsongeschiktheid, soepel verlopen. Haar betrokkenheid en coachende benadering was hier in belangrijke mate debet aan. Mijn advies is om zo'n moeilijke traject niet alleen te doen maar voor goede begeleiding te zorgen!
René
Manager overheid
Caroline is mij (vanaf 2001 directeur van een landelijk loopbaanadviesbureau Bark Consult en vanaf 2016 directeur van bureau Re-integratieonderwijs) meermalen uitstekend van dienst geweest. Veelal bij het oplossen van conflictsituaties tussen een werkgever en een medewerker omtrent het wel of niet starten van een 2e spoor re-integratietraject of besluitvorming over een outplacement traject en de omvang van de ontslag vergoeding. Maar ook gaf zij uitstekende adviezen bij complexe probleemsituaties. Zij kent de kunst van de samenhang tussen mediation, begripvol zijn, een luisterend oor bieden, kritische vragen stellen, onderbouwing bieden met feitenkennis en vasthoudendheid. Ik ben haar dankbaar.
Wouter Fontein
directeur