VSO na twee jaar ziekte

Deskundigenoordeel

In 2020 heb ik een verkeersongeluk gehad. Ik heb eerst nog geprobeerd te werken, maar het lukte niet. Ik had allerlei medische en psychische klachten en kon eigenlijk niets meer. Later heb ik het nog een keer geprobeerd, maar mijn baas kwam met een hele opdrachtlijst wat ik moest doen. Mijn baas gelooft mijn ziekte niet. Ik heb uitgelegd dat ik een aantal zaken echt niet kon doen. Ik kreeg ruzie met mijn baas. Hij geloofde niet dat er echt iets aan de hand was.

Loonstop

Ook met de bedrijfsarts klikte het niet. Die wilde maar dat ik weer zou re-integreren en had zo een eigen mening over de behandeling zonder informatie op te vragen bij de specialisten. Ook de afdeling P&O ging druk uitoefenen met allerlei vervelende brieven en dreigde te stoppen met het betalen van loon en zelfs met ontslag. Ik moest maar een deskundigen oordeel bij het UWV aanvragen om te kijken wie er gelijk had. Ik lag nachten wakker en kon aan niets anders denken dan aan de problemen met mijn werk. Ik liep toen bij allerlei specialisten. Die stonden allemaal aan mijn kant. Via via hoorde ik van het bestaan van Personeelsrecht voor rechtshulp bij ontslag en ziekte.

Grote steun

Caroline heeft mij ruim een jaar begeleid. Eerst heeft zij een lange brief gestuurd naar de werkgever en mijn situatie goed op papier gezet. Ook ging Caroline mee naar alle gesprekken met de bedrijfsarts en met de werkgever en later ook naar het UWV. Ik merkte dat zij zich heel anders gedroegen als ik Caroline bij mij had. Caroline trad op als contactpersoon tussen mij en de werkgever als ik het contact echt niet meer trok. Ook heeft zij ervoor gezorgd dat de kosten van het juridisch advies van Personeelsrecht voor de helft door mijn werkgever betaald werden.

Veel mis

Ik heb veel tegenwerking gehad van de werkgever en de arbodienst. Mijn baas gelooft mijn ziekte niet. Ook ging er veel administratieve zaken buiten mijn schuld mis. Gelukkig begreep de laatste bedrijfsarts mijn situatie en kreeg ik aan die kant steun. Caroline heeft geholpen met de aanvraag van de WIA-uitkering en is mee geweest naar gesprekken met het UWV. Uiteindelijk krijg ik nu van het UWV een WIA-uitkering van 80-100% en heb ik eindelijk rust.

Tevreden

Ik weet van mijzelf dat ik heel kritisch en perfectionistisch ben. Maar over Personeelsrecht ben ik heel erg tevreden. Caroline werkte snel en praktisch. Caroline dacht heel erg mee en was proactief. En het persoonlijke contact was heel prettig. Gelukkig heeft mijn baas uiteindelijk de helft de kosten voor de ondersteuning van Personeelsrecht betaald. Dus zit je in de problemen, neem dan contact met Personeelsrecht op. Ik kan het iedereen aanraden.

Anneke; teamleider zakelijke dienstverlening.