Ontslag en Corona

Ontslag en Corona

Duidelijk is dat de uitbraak van Corona een vergaand negatieve impact zal hebben op de wereldeconomie en de Nederlandse economie, die grote gevolgen heeft op ontslag in Nederland nawerken. Werkgevers zien opdrachten, werk en omzet wegvallen. Terwijl de kosten gewoon blijven doorlopen. Voor de meeste werkgevers zijn de loonkosten hun hoogste kostenpost. Die post zal al snel niet meer op te brengen zijn, ook niet als al afscheid is genomen van uitzendkrachten, ZZP-ers en nulurencontractanten. Waar de NOW regeling een snelle oplossing kan zijn, is die ook maar tijdelijk.  

Ontslag door Corona

Door Corona kunnen werkgevers zich genoodzaakt zien hun vaste personeel te ontslaan. Uiteraard gelden verder wel de normale spelregels bij een ontslag. Bij een collectief ontslag zal de werkgever tijdig moeten melden dat hij hiertoe over wil gaan. UWV zal om toestemming moeten worden gevraagd voor het ontslag (tenzij met de werknemer een vaststellingsovereenkomst kan worden gesloten).  

Wat kun je als werknemer doen

Houd het hoofd koel… 

Reorganiseren kost tijd. In het algemeen heeft een werkgever minimaal een half jaar nodig om de opzegtermijnen en het traject bij de ondernemingsraad te “dekken”. Vaak is meer tijd nodig, omdat financiële verslaglegging, prognoses en personeelsoverzichten moeten worden gemaakt. Het is dus zaak om alert te zijn en te kijken waar jouw kansen liggen (binnen of buiten het bedrijf). 

De kans is groot dat de arbeidsmarkt door Corona in korte tijd erg verslechtert. De duur van je WW-uitkering is maximaal 24 maanden. Bekijk een vaststellingsovereenkomst extra kritisch. Hoe duidelijk is het dat het ontslag noodzakelijk is? Is het niet beter de ontslagprocedure via UWV af te wachten? 

Caroline Besseling Personeelsrecht

Gratis adviesgesprek

Wil je een gratis adviesgesprek? Laat hieronder je gegevens achter. Je kunt bij de opmerkingen een aantal mogelijkheden aangeven wanneer je bereikbaar bent.  Je kunt ook zelf even bellen voor maken van afspraak voor een gratis adviesgesprek op 0182 – 603309.