Zelf ontslag nemen

Wil je eigenlijk het liefst zelf ontslag nemen maar durf je dat niet uit angst om je transitievergoeding of WW-rechten te verliezen? Dat is inderdaad een groot risico als je dit in een emotionele bui doet. In films neem je op de volgende manier ontslag: je schreeuwt dat je stopt, grist wat spullen van je bureau, gooit de deur dicht en komt nooit meer terug.

In de praktijk werkt het opzeggen van je arbeidsovereenkomst net even anders. Zo heb je meestal te maken met een opzegtermijn. Je verspeelt je recht op een transtievergoeding en een WW-uitkering door zelf je ontslag in te dienen. Meestal geen verstandig keuze. Maar wat als je ziek bent of wegens een arbeidsconflict graag zo snel mogelijk weg wilt?

Door eerst samen in een strategiegesprek je arbeidspositie door te spreken, krijg je inzicht in je keuzes om jouw doel te bereiken met behoud van je WW-uitkering en transitievergoeding. 
Personeelsrecht kan tussen tussen jou en je werkgever bemiddelen om tot een beëindiging van het dienstverband te komen. Ook als er nog geen ontslagvoorstel is of er geen bereidheid lijkt te zijn. Achteraf blijkt vaak dat een ontslagregeling veelal gunstiger uitpakt dan dat je vooraf voor mogelijk hield. 

Wat als je de WW-uitkering verspeelt als je zelf ontslag neemt?

Hoe zou het voor je zijn . . . . .

    • Als je een betrokken ontslagexpert hebt, die naar jouw verhaal luistert. Je krijgt rustig uitgelegd hoe de Wet Verbetering Poortwachter in de praktijk werkt en wat jouw keuzes zijn. Jouw belangen staan voorop.
    • Om een ervaren en proactieve coach te hebben. Die ook ook een expert is op het gebied van ziekte. Direct bereikbaar via Whatsapp, e-mail en telefoon. Jouw steun en toeverlaat.
    • Als je ontslagexpert zelfs met je mee kan naar lastige gesprekken met je werkgever. Jouw kant van het verhaal wordt door je baas gehoord. Je staat er niet alleen voor.
    • Als je door je ontslagexpert als het nodig is uit de wind gehouden wordt. Je krijgt de rust die je nodig hebt om bij te tanken. 
    • Als de kosten voor deze ondersteuning vaak door je werkgever betaald worden op het moment dat het komt tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met een vastststellingsovereenkomst.

Er is meer uit je vaststellingsovereenkomst te halen dan je denkt

Mijn werkwijze in drie stappen

STAP 1

 Kun je mijn hulp gebruiken?

 Het begint met een telefoontje

Even bellen?

Wil je weten of mijn persoonlijke aanpak bij je past of heb je een dringende vraag over je vaststellingsovereenkomst? Neem gerust telefonisch contact op,

Personeelsrecht is onafhankelijk en werkt alleen voor werknemers.Ik neem de tijd om samen je arbeidssituatie door te nemen en je van goed advies te voorzien.Dit gesprek is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Komt het nu niet uit om te bellen? Je kunt ook zelf een  gratis afspraak van 30 minuten in mijn agenda plannen.

Wist je trouwens dat de juridische kosten van Personeelsrecht in 95 procent van de gevallen betaald worden door de werkgever? 

STAP 2

Strategisch gesprek
Dreigend ontslag, wat nu?
€ 250 exclusief BTW

Of het nu gaat om een functioneringsprobleem, een reorganisatie of ziekte. Het zorgt voor veel stress, want hoe hou je jezelf staande in een heftige situatie waar je niet eerder mee te maken hebt gehad? Wat houdt ontslag in de praktijk in? Hoe werkt een vaststellingsovereenkomst? Waar heb je recht op en wat staat je te wachten?

In ons gesprek van ruim een uur  bespreken we:

  • De belangrijkste wet- en regelgeving is rond je arbeidssituatie
  • De keuzes die je hebt om tot een goede oplossing te komen
  • De financiele mogelijkheden en de belastingvoordelen
  • Een uitgebreid overzicht met de financiële consequenties van je keuzes waaronder de transitievergoeding, hoogte en duur WW en/of WIA-uitkering. 
  • Inzicht hoe je Personeelsrecht eventueel kunt inzetten om jouw doel te bereiken
  • Praktische handvatten en adviezen. Je hebt een helder beeld hoe je de situatie het beste aan kunt pakken.
Dit strategisch gesprek kun je omzetten naar een Risico’s en kansen van een VSO-gesprek als het tot een vaststellingsovereenkomst komt. We plannen dan een extra gesprek in.

STAP 3

 

Persoonlijke juridische ondersteuning
 

Elke situatie is anders en verdient altijd maatwerk. In het strategiegesprek zijn de kosten besproken. Je krijgt persoonlijke juridische ondersteuning van het begin tot het eind van het arbeidsprobleem.

Investeren in Personeelsrecht verdient zich altijd terug
Met ruim 15 jaar ervaring weet ik dat voor ruim 95 procent van onze klanten de rekening voor onze dienstverlening uiteindelijk betaald wordt door de werkgever.
De juridische kosten neem ik namelijk altijd mee in de onderhandeling over de afspraken van het ontslag. Hou er rekening mee dat de werkgever hierover beslist.

Echt een aanrader!

TOP!

Overigens zijn er daarnaast altijd mogelijkheden om de juridische kosten met je bruto ontslagvergoeding of vakantie-uren te verrekenen.

Dit scheelt je onderaan de streep zeker tussen de 50 en 70 procent (het bruto-netto verschil en de BTW).

Los van alle andere voordelen die we voor je bereiken.

Hartelijke groet,

Caroline Besseling
Personeelsrecht

Personeelsrecht


Als je op zoek bent naar een betrokken ontslagexpert die je begeleidt naar een goede oplossing
:

Klanten vertellen

Reviews

Je denkt dat je het zelf wel weet, maar wat gaat er een wereld aan kennis en ervaring open als je Caroline inschakelt! Gewoon doen,dus !
Nicky Rinsma
docent
Personeelsrecht heeft mij heel goed ondersteunt in het traject van arbeidsongeschiktheid. Caroline had oog voor de zakelijke en de persoonlijke kanten en in combinatie met haar ruime ervaring, is het moeilijke traject van werk naar arbeidsongeschiktheid, soepel verlopen. Haar betrokkenheid en coachende benadering was hier in belangrijke mate debet aan. Mijn advies is om zo'n moeilijke traject niet alleen te doen maar voor goede begeleiding te zorgen!
René
Manager overheid
Caroline is mij (vanaf 2001 directeur van een landelijk loopbaanadviesbureau Bark Consult en vanaf 2016 directeur van bureau Re-integratieonderwijs) meermalen uitstekend van dienst geweest. Veelal bij het oplossen van conflictsituaties tussen een werkgever en een medewerker omtrent het wel of niet starten van een 2e spoor re-integratietraject of besluitvorming over een outplacement traject en de omvang van de ontslagvergoeding. Maar ook gaf zij uitstekende adviezen bij complexe probleemsituaties. Zij kent de kunst van de samenhang tussen mediation, begripvol zijn, een luisterend oor bieden, kritische vragen stellen, onderbouwing bieden met feitenkennis en vasthoudendheid. Ik ben haar dankbaar.
Wouter Fontein
directeur