Er is ziekte in het spel

Als er naast dreigend ontslag ook nog sprake is van ziekte ben je als werknemer extra kwetsbaar. Naast alle zorgen over je baan, heb je afspraken met je huisarts, ziekenhuis of therapeut om voor een diagnose of behandeling. Het accepteren van een burnout, een chronische ziekte zoals Parkinson, Multiple sclerose (MS) en levensbedreigende ziektes zoals kanker, zetten je wereld volledig op zijn kop.

Vaak kom je erachter dat je als werknemer erg alleen kan komen te staan. Je collega’s gaan weer verder, je leidinggevende is niet altijd even begripvol. Je krijgt te maken met de Wet Verbetering Poortwachter, bezoeken aan de bedrijfsarts en het UWV.

Als specialist ontslag en ziekte heb ik de praktijkkennis en ervaring om je de weg te wijzen en je te ondersteunen. Dit neemt veel stress uithanden.

Je krijgt te maken met de bedrijfsarts, het UWV en een casemanager

Hoe zou het voor je zijn . . . . .

    • Als je een betrokken ontslagexpert hebt, die naar jouw verhaal luistert. Je krijgt rustig uitgelegd hoe de Wet Verbetering Poortwachter in de praktijk werkt en wat jouw keuzes zijn. Jouw belangen staan voorop.
    • Om een ervaren en proactieve coach te hebben. Die ook ook een expert is op het gebied van ziekte. Direct bereikbaar via Whatsapp, e-mail en telefoon. Jouw steun en toeverlaat.
    • Als je ontslagexpert zelfs met je mee kan naar lastige gesprekken met je werkgever., bedrijfsarts of UWV Jouw kant van het verhaal wordt gehoord. Je staat er niet alleen voor.
    • Als je door je ontslagexpert als het nodig is uit de wind gehouden wordt. Je krijgt eindelijk de rust die je nodig hebt om bij te tanken. 
    • Als de kosten voor deze ondersteuning vaak door je werkgever betaald worden op het moment dat het komt tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst met een vastststellingsovereenkomst.

Is het verstandig om een vaststellingsovereenkomst te tekenen tijdens ziekte?

Hoe gaat het in zijn werk

STAP 1 EERST EVEN BELLEN

Een telefoontje, appje of afspraak via de website is genoeg om met elkaar in contact te komen. Vrijblijvend spreken we samen je situatie door, geven je advies en vertellen je op welke manier we je kunnen helpen. Hier zitten verder geen kosten aan.

STAP 2 DIRECT EEN AFSPRAAK

Als er een match is, maken we zo snel mogelijk een afspraak voor een strategiegesprek. Dit gesprek van een uur à anderhalf uur kan op kantoor in Reeuwijk, via beeldbellen Zoom of telefonisch. Ter voorbereiding van dit gesprek stuur je ons alle benodigde documenten op.

STAP 3 EEN STRATEGIEGESPREK

De ontslagexpert vertelt je wat in jouw situatie de juridische consequenties en mogelijkheden zijn. Ook gaan we uitgebreid in op de achtergronden van het ontslag zodat er een zo compleet mogelijk beeld ontstaat.

STAP 4 AANPAK OP MAAT

Elke ontslagsituatie is anders en verdient maatwerk. Voorbereiding op gesprekken met de bedrijfsarts, begeleiding bij reintegratie of de mogelijkheden om in goed overleg van je werkgever afscheid te nemen. De gesprekken met de werkgever hierover voeren we samen. Alles gaat in nauw overleg met jou. Je bent van elke stap op de hoogte. 

STAP 5 HET BESTE RESULTAAT

Niet alleen de relatie met je werkgever is belangrijk maar ook dat jij een optimale deal krijgt of de werk waar je blij van wordt. Voor advies en vragen blijf ik bereikbaar.

Investeren in Personeelsrecht verdient zich altijd terug
Met ruim 15 jaar ervaring weet ik dat voor ruim 95 procent van onze klanten de rekening voor onze dienstverlening uiteindelijk betaald wordt door de werkgever.
De juridische kosten neem ik namelijk altijd mee in de onderhandeling over de afspraken van het ontslag. Hou er rekening mee dat de werkgever hierover beslist.

Echt een aanrader!

TOP!

Overigens zijn er daarnaast altijd mogelijkheden om de juridische kosten met je bruto ontslagvergoeding of vakantie-uren te verrekenen.

Dit scheelt je onderaan de streep zeker tussen de 50 en 70 procent (het bruto-netto verschil en de BTW).

Los van alle andere voordelen die we voor je bereiken.

Hartelijke groet,

Caroline Besseling
Personeelsrecht

Personeelsrecht


Als je op zoek bent naar een betrokken ontslagexpert die je begeleidt naar een goede oplossing
:

Klanten vertellen

Reviews

Je denkt dat je het zelf wel weet, maar wat gaat er een wereld aan kennis en ervaring open als je Caroline inschakelt! Gewoon doen,dus !
Nicky Rinsma
docent
Personeelsrecht heeft mij heel goed ondersteunt in het traject van arbeidsongeschiktheid. Caroline had oog voor de zakelijke en de persoonlijke kanten en in combinatie met haar ruime ervaring, is het moeilijke traject van werk naar arbeidsongeschiktheid, soepel verlopen. Haar betrokkenheid en coachende benadering was hier in belangrijke mate debet aan. Mijn advies is om zo'n moeilijke traject niet alleen te doen maar voor goede begeleiding te zorgen!
René
Manager overheid
Caroline is mij (vanaf 2001 directeur van een landelijk loopbaanadviesbureau Bark Consult en vanaf 2016 directeur van bureau Re-integratieonderwijs) meermalen uitstekend van dienst geweest. Veelal bij het oplossen van conflictsituaties tussen een werkgever en een medewerker omtrent het wel of niet starten van een 2e spoor re-integratietraject of besluitvorming over een outplacement traject en de omvang van de ontslagvergoeding. Maar ook gaf zij uitstekende adviezen bij complexe probleemsituaties. Zij kent de kunst van de samenhang tussen mediation, begripvol zijn, een luisterend oor bieden, kritische vragen stellen, onderbouwing bieden met feitenkennis en vasthoudendheid. Ik ben haar dankbaar.
Wouter Fontein
directeur