Over ons

Personeelsrecht

is opgericht in 2008 door Caroline Besseling, nadat zij zelf vanwege een burnout in een ontslagsituatie terecht kwam. Caroline heeft naast 12 jaar ervaring als Ontslag en Ziekte expert bij Personeelsrecht, jaren praktijkervaring als juridisch HR-adviseur bij grote bedrijven in de Profit en Nonprofitsector.

De missie

Personeelsrecht helpt de werknemer met slagvaardige en betrokken hulp bij dreigend ontslag en ziekte.
Het doel is om de lastige arbeidssituatie samen met de werknemer op een zo goed mogelijk manier op te lossen zodat deze met opgeheven hoofd weer verder kan.

Visie

 De intensieve samenwerking met de werknemer, de persoonlijke aandacht én brede praktijkkennis op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en sociale zekerheid helpt jou als werknemer door de lastige periode heen. Samen maken wij een goede uitkomst voor jou mogelijk.

Over Personeelsrecht

Personeelsrecht zet graag haar tanden in lastige arbeidszaken om juist de werknémer te helpen. Persoonlijk, gedreven en slagvaardig met een goed juridisch én menselijk resultaat. Deze gedrevenheid en jarenlange praktijkervaring op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en sociale zekerheid zorgvoor een goede uitkomst. Dit neemt veel stress uit handen. Je kunt met opgeheven hoofd weer verder. 

Het succes van Personeelsrecht?

Passie en betrokkenheid om samen met de werknemer de lastige arbeidssituatie op te lossen. Jarenlange praktijkervaring als juridisch HR-adviseur in zowel de profit – als de non-profitsector, plus meer dan 12 jaar ontslagspecialist bij Personeelsrecht en zelf ervaringsdeskundige in het ontslag- en ziektedoolhof. 

De intensieve samenwerking met jou als klant, de persoonlijke aandacht én brede praktijkkennis op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en sociale zekerheid helpen jou door de lastige periode heen. Samen maken wij een goede uitkomst mogelijk. 

De historie van Personeelsrecht

Personeelsrecht voor werknemers werd op 1 april 2008 in Waddinxveen opgericht door juridisch adviseur Caroline Besseling met als doel het aanbieden van juridische en menselijke ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht, ontslagrecht en sociale zekerheid aan werknemers. 

Ontslagexpert en ervaringsdeskundige

Er is weinig hulp voor werknemers, daar kwam Caroline Besseling als ervaren juridisch HR-adviseur in 2007 zelf achter door een ontslagsituatie vanwege een burn-outAls werknemer sta je vaak alleen. Je werkgever wordt immers ondersteund door een HR-adviseur, advocaat en betaalt ook de rekening van de bedrijfsartsVoor je collega’s ben je aangeschoten wild. De kudde trekt verder.  

Werknemer staat vaak alleen

Want wat is er voor werknemers. Het juridisch loket zit in grote steden en  geeft een halfuur vrijblijvend advies. Bij de rechtsbijstandverzekering ben je vaak een dossiernummer. Telefonisch slecht bereikbaar en steeds een andere jurist. Het gaat alleen wat er op papier stond. De vakbond werkt meestal ook alleen per e-mail en telefonisch, een goede uitzondering daar gelaten. Voor een advocaat is het veelal te vroeg en neemt hoge kosten met zich mee. Daarbij is een advocaat vaak niet geïnteresseerd in jou als mens, maar in het juridisch dossier. 

Sociaal en rechtvaardig

Vanuit haar passie om mensen juridisch en persoonlijk door een lastige periode te helpen bij dreigend ontslag en/of ziekte heeft Caroline in 2008 Personeelsrecht opgericht. Door haar jarenlange ervaring als HR-adviseur in zowel de profit – als de non-profitsector ondersteunt zij vanuit verschillende invalshoeken de werknemer om samen tot een goede oplossing te komen. Het is haar kracht om niet alleen naar de juridische maar ook naar de menselijke kant van de situatie te kijken. 

Gratis adviesgesprek

Wil je een gratis adviesgesprek? Laat je gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar via 06-2077 4494. 

=

Out of the box

Een luisterend oor en betrokkenheid staan aan het begin van een nauwe samenwerking. Het gaat om praktische oplossingen en soms out of the box, maar altijd in samenwerking met de betrokken partijen. Caroline is pas tevreden we samen achter de gevonden oplossing staan. Daarin is Caroline  slagvaardig en pakt de regie. En haalt de angel uit de strijd en ziet de mensen achter het dossier. Caroline Besseling is djuridisch adviseur die er met passie haar tanden in jouw casus zet. 

Ontslag en ziekte

Afgelopen jaren heeft Caroline ook talrijke klanten ondersteund die te maken hadden met langdurige ziekte met coaching tijdens ziekte. Denk daarbij aan een chronisch zieke werknemer met bijvoorbeeld MS, autisme, kanker, dementie, Parkinson en ook veel werknemers met een burn-out.  

Met Personeelsrecht sta je sterk

Caroline Besseling Personeelsrecht in overleg met werkgever en werknemer

Neem het heft in eigen handen en pak de regie in jouw casus. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk.   

Een greep uit onze pakketten

Naast een gratis adviesgesprek bieden wij ook betaalde pakketten aan. Is één van onderstaande pakketten iets voor jou? 

Strategiegesprek

Zit je in een lastige arbeidssituatie en wil je straks niet met lege handen staan... dan is een strategiegesprek een goede optie

Ontslagcoaching

Ben je in staat om zelf het gesprek met je werkgever aan te gaan, maar kun je bij elke stap goed advies gebruiken van een specialist ....

Re-integratiecoaching

Als je te maken hebt met dreigend ontslag dan heb je tijdens ziekte te maken met heel veel regels. Hou de regie en maak ga voor je toekomst.