Baanbehoud

Je wilt je baan niet kwijt

Als er problemen zijn rond je functioneren of er is sprake van een reorganisatie, dan heb je de meeste kans als je vroegtijdig advies inwint Vaak voel je al dat er iets aan de hand is, voordat er een gesprek plaatsvindt of dat er iets op papier gezet wordt. Kun je je baan behouden? In het  strategiegesprek krijg je inzicht in  de wettelijke rechten en plichten in jouw situatie en vooral ook in de mogelijkheden. Welke keuzes heb je. En hoe kan Personeelsrecht je hierbij helpen dit te bereiken. 

Want wat wil je zelf, wil je bij je werkgever blijven of wil je – onder voorwaarden – bij deze werkgever weg. En ook niet onbelangrijk; hoe zit je werkgever hier in. 

Herstel en re-integratie kosten je veel energie. Laat staan als hier verschil van mening met je werkgever, je bedrijfsarts of UWV over ontstaat. Je krijgt te maken met de Wet Verbetering Poortwachter.

Het liefst wil je blijven, wat nu?

Als er bij je werkgever toch nog kansen liggen, dan kun je samen met Personeelsrecht een plan  maken hoe je je baan kunt behouden. Je kunt bijvoorbeeld zelf het initiatief nemen voor een gesprek met je leidinggevende om de mogelijkheden te bespreken. De ervaring leert dat zelf de regie nemen, een betere uitkomst geeft dan afwachten tot de werkgever voor jou beslist. In dit gesprek kun je een dreigend arbeidsconflict uitpraten, mogelijkheden over plaatsing binnen een reorganisatie bespreken of misschien zijn er wel binnen het bedrijf andere functies die bij je passen. 

Een reorganisatie

Ook bij een reorganisatie is het van belang dat je je hierop voorbereidt. Welke functies zijn er straks nog. Voor welke functies kom je in aanmerkingen en – als er nog iets ontbreekt – wat kan je nu doen om je baan te behouden of voor een andere baan in aanmerking te komen. Denk hierbij aan een opleiding, een gesprek met de manager van de afdeling waar je zou willen werken. Dus proactief aan de slag! 

Strategie

Samen met je ontslagspecialist kijk je wat er nodig is om jouw doel te bereiken. Dit hoef je niet alleen te doen. In sommige situaties is het beter als je juridisch adviseur met Ontslagcoaching op de achtergrond blijft om de arbeidsrelatie met je werkgever niet te verstoren. Bij andere situatie werkt goed als er vanuit Personeelsrecht een brief over je arbeidssituatie wordt opgesteld. Het gaat hier echt om maatwerk. Ook is het mogelijk om samen naar een lastige gesprek te gaan of via een videogesprek te volgen en deze goed voor te bereiden. Alles gaat in goed overleg met jou. 

Personeelsrecht helpt om je baan te houden!

Juist in jouw situatie is het belangrijk het heft in eigen hand te nemen en zo snel mogelijk de regie te pakken. Want als je tijdig handelt, dan zijn er vaak meer oplossingen mogelijk. Ik zet graag mijn kennis en ervaring in om samen jouw doel te bereiken. Maak een gratis kennismakingsafspraak of bel eerst even; 0182- 603 309.

Gratis adviesgesprek

Wil je een gratis adviesgesprek? Laat je gegevens achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar via 0182 – 603309.