Transitievergoeding 2020

Transitievergoeding 2020

De transitievergoeding is een financiële ontslagvergoeding voor de werknemer wanneer de werkgever het initiatief neemt om het dienstverband te beëindigen of niet te verlengen. Werknemers hebben sinds 2020 vanaf het begin van hun arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding als deze op initiatief van de werkgever eindigt. 

Je kunt de transitievergoeding gebruiken om de overgang naar een andere baan te vergemakkelijken, door het bedrag in te zetten voor scholing of te gebruiken voor begeleiding naar ander werk. 

Je bent echter niet verplicht de (volledige) vergoeding hiervoor in te zetten. De transitievergoeding kan je ook (deels) uit laten betalen. De transitievergoeding heeft per 1 juli 2015 de ontslagvergoeding van de kantonrechter vervangen en valt in veel gevallen een stuk lager uit dan de vroegere ‘kantonrechtersformule’ of in de volksmond “de gouden handdruk”. 

Heb je recht op een transitievergoeding 2020?

Een werkgever is verplicht een transitievergoeding te betalen aan een werknemer van wie de arbeidsovereenkomst eindigt, na een dienstverband van ten minste 24 maanden. Per 1 januari 2020  hebben werknemers vanaf de eerste dag recht op een transitievergoeding. 

Recht op transitievergoeding als je arbeidsovereenkomst

Tip !!

Bij een vaststellingsovereenkomst is er vaak ruimte voor het onderhandelen 
over ontslagvergoeding en andere voorwaarden. Dus doe een tegenvoorstel!Gratis VSO controle?

Wil je gratis je vaststellingsovereenkomst laten checken, vul dan hieronder je gegevens in en geef een toelichting op je arbeidssituatie.

Stuur mee…
1.   de concept vaststellingsovereenkomst
2.   arbeidsovereenkomst  
3.   een recente loonstrook.

We nemen op werkdagen binnen 24 uur telefonisch contact met je op. Eerst even bellen kan ook via 06 – 20 77 44 94. 

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 4 files.