Burnout

Burnout, dat overkomt mij toch niet

Door chronische druk en stress kun je last krijgen van burnout klachten. Uit onderzoek van TNO blijkt dat ruim 17 procent (1,3 miljoen) van de werkenden in 2018 te maken had met burn-out klachten. Bij ruim 40% van alle meldingen van beroepsziekten gaat het om een burnout en ook steeds meer studenten krijgen ermee te maken.

Arbeidsconflict na burnout

Als je herstelt van een burnout, kun je waarschijnlijk op een gegeven moment weer aan het werk. Die terugkeer op de werkvloer na een burnout leidt steeds vaker tot juridische problemen. Bedrijven zijn bang voor hoge kosten en blijven werknemers vaak als bedrijfsrisico zien. En een gebroken been kun je zien. Een burnout is lastig meetbaar

Tegengestelde belangen

Werkgevers en werknemers hebben vaak tegengestelde belangen, als het gaat om ziekte. Als een discussie over re-integratie ontspoort, dreigt vaak een vijandige houding. “Is iemand wel echt ziek? Of wil mijn werkgever me eruit werken?” Ben ik wel echt in staat om weer vijf dagen per week naar kantoor te komen, zoals de bedrijfsarts zegt? Of is dat gewoon een spreekbuis van de baas? Vertrouw je het advies van de bedrijfsarts niet, dan kun je altijd een second opinion bij een andere bedrijfsarts of deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen.

Personeelsrecht heeft de praktijkkennis en ervaring om je bij conflictsituaties tijdens re-integratie te helpen. Afgelopen jaren zijn er veel klanten ondersteund met coaching tijdens ziekte die te maken hadden met langdurige ziekte zoals een burn-out en dreigend ontslag. Elke situatie is anders. Het gaat altijd om maatwerk.

 

Caroline Besseling Personeelsrecht in overleg met werkgever en werknemer

Even bellen?

Wil je een gratis telefonisch adviesgesprek? Laat je gegevens achter en de tijden waarop je bereikbaar bent. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact met je op. 

Op werkdagen kun je ons zelf ook even bellen op 06-20774494.