Werkwijze in drie stappen

STAP 1

 Kun je mijn hulp gebruiken?

 Het begint met een telefoontje

Even bellen?

Wil je weten of mijn persoonlijke aanpak bij je past of heb je een dringende vraag over je vaststellingsovereenkomst? Neem gerust telefonisch contact op,

Personeelsrecht is onafhankelijk en werkt alleen voor werknemers.Ik neem de tijd om samen je arbeidssituatie door te nemen en je van goed advies te voorzien.Dit gesprek is geheel vrijblijvend en zonder kosten. Komt het nu niet uit om te bellen? Je kunt ook zelf een afspraak in mijn agenda plannen.

Wist je trouwens dat de juridische kosten van Personeelsrecht in 95 procent van de gevallen betaald worden door de werkgever? 

Ik help je graag. 

STAP 2

Een strategiegesprek

Als het gaat om een functioneringsprobleem, een reorganisatie of er is ziekte in het spel. Het zorgt voor veel stress, want hoe hou je jezelf staande in een heftige situatie waar je niet eerder mee te maken hebt gehad? Je wilt weten wat je te wachten staat, waar je recht op hebt en wat je opties zijn.

Strategiegesprek
Dreigend ontslag, wat nu?
€ 250 exclusief BTW

Om dit gesprek zo goed mogelijk te benutten zijn alle aangeleverde documenten vooraf doorgenomen en in kaart gebracht. Je krijgt antwoord op al je vragen over:

 • De belangrijkste wet- en regelgeving rond je arbeidssituatie
 • De keuzes die je hebt om tot een goede oplossing te komen
 • De financiele mogelijkheden en de belastingvoordelen
 • Een uitgebreid overzicht met de financiële consequenties van je keuzes waaronder de transitievergoeding, hoogte en duur WW en/of WIA-uitkering. 
 • Inzicht hoe je Personeelsrecht eventueel kunt inzetten om jouw doel te bereiken
 • Praktische handvatten en adviezen. Je hebt een helder beeld hoe je de situatie het beste aan kunt pakken.

Als het tot een vaststellingsovereenkomst komt, kun je dit strategisch gesprek omzetten naar het strategiegesprek “Risico’s en kansen van je VSO’. We plannen dan een extra gesprek in.

 

Je hebt net het slechte nieuws van je leidinggevende en/of HR-adviseur te horen gekregen. De werkgever wil afscheid van je nemen. Je hebt een ontslagvoorstel gekregen waar je snel op moet reageren. Het gaat om beëindiging met wederzijds goedvinden met een vaststellingsovereenkomst.

Strategiegesprek
Risico’s en kansen van je vso
€ 500 exclusief BTW

Om dit gesprek zo optimaal mogelijk te benutten zijn alle aangeleverde documenten vooraf doorgenomen en in kaart gebracht. De volgende onderwerpen nemen we samen door: 

 • De artikelen van de concept vaststellingsovereenkomst (ook wel beëindigingsovereenkomst genoemd)
 • De geldende CAO, sociaal plan (indien van toepassing)
 • De belangrijkste wet- en regelgeving is rond je arbeidssituatie
 • De keuzes die je hebt om tot een goede oplossing te komen
 • De financiele mogelijkheden en de belastingvoordelen
 • Een uitgebreid overzicht met de financiële consequenties van je keuzes waaronder de transitievergoeding, hoogte en duur WW of WIA-uitkering. 
 • Inzicht hoe je Personeelsrecht eventueel kunt inzetten bij de onderhandelingen.
 • Praktische handvatten en adviezen. Je hebt een helder beeld hoe je de situatie het beste aan kunt pakken.

Na het strategiegesprek “Risico’s en kansen van je VSO” kun je de definitieve VSO voordat je voor akkoord tekent voor de laatste controle per e-mail naar Personeelsrecht sturen.

Ook kun je gebruik maken van één van de vervolgtrajecten voor een vaste prijs zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
 
 

Het strategiegesprek vindt op ons kantoor plaats in Reeuwijk (vlakbij Gouda).  (video)bellen is ook een mogelijkheid.
Bij een beëindiging met een vaststellingsovereenkomst worden bij 95 procent van onze klanten de juridische kosten vergoed door de werkgever.

STAP 3

Welke ondersteuning past bij jou?

Volledige juridische ondersteuning tot een maand na de einddatum van de arbeidsovereenkomst

Coaching

 

Eerlijk ontslag

 voorbeeld aanpak op maat 

Het geeft het beste resultaat als jezelf onderhandelingen over de vaststellingsovereenkomst met je werkgever te voert. Als jouw coach blijf ik bij op de achtergrond en bespreek ik elke stap uitgebreid met je voor. Voor de schriftelijke onderhandeling met je werkgever stel ik in nauw overleg met jou de correspondentie op. Indien gewenst is het mogelijk je tijdens een gesprek met de werkgever bij te staan. Dit neemt je veel stress uit handen.

HET BESTE RESULTAAT

De ervaring leert dat deze aanpak goed werkt als je een goede relatie hebt met je werkgever. Het geeft je de kans om het ontslag in goed overleg af te ronden, eventueel nog zaken met je werkgever uit te spreken en met een opgeheven hoofd weer verder te gaan.

 

 

Represent

 

Grip op ontslag

 voorbeeld  aanpak op maat 

Het geeft het beste resultaat als de onderhandeling met je werkgever over de vaststellingsovereenkomst door Personeelsrecht gevoerd wordt. Elke stap wordt vooraf met je besproken. Een tegenvoorstel naar je werkgever wordt pas verstuurd als je helemaal achter de inhoud staat. Het is ook mogelijk dat ik met je meega naar lastige gesprekken met je werkgever.

HET BESTE RESULTAAT

De zakelijke aanpak geeft bij jouw werkgever het beste resultaat. Je vindt het prettig om de onderhandeling door Personeelsrecht gevoerd wordt en toch de touwtjes niet helemaal uit handen te geven. Je bent tevreden met het onderhandelingsresultaat dat recht doet aan je situatie.

 

Investeren in Personeelsrecht verdient zich altijd terug
Met ruim 15 jaar ervaring weet ik dat voor ruim 95 procent van onze klanten de rekening voor onze dienstverlening uiteindelijk betaald wordt door de werkgever.
De juridische kosten neem ik namelijk altijd mee in de onderhandeling over de afspraken van het ontslag. Hou er rekening mee dat de werkgever hierover beslist.

Echt een aanrader!

TOP!

Overigens zijn er daarnaast altijd mogelijkheden om de juridische kosten met je bruto ontslagvergoeding of vakantie-uren te verrekenen.

Dit scheelt je onderaan de streep zeker tussen de 50 en 70 procent (het bruto-netto verschil en de BTW).

Los van alle andere voordelen die we voor je bereiken.

Hartelijke groet,

Caroline Besseling
Personeelsrecht

UIT JE VASTSTELLINGSOVEREENKOMST IS MEER TE HALEN DAN JE DENKT

Personeelsrecht


Als je op zoek bent naar een betrokken ontslagexpert die je begeleidt naar een goede oplossing
:

Klanten vertellen

Reviews

Je denkt dat je het zelf wel weet, maar wat gaat er een wereld aan kennis en ervaring open als je Caroline inschakelt! Mijn ex-werkgever heeft een hoge ontslagvergoeding, een extra opleiding en de juridische kosten betaald. Gewoon doen,dus !
Nicky Ritsma
docent
Personeelsrecht heeft mij heel goed ondersteunt in het traject van arbeidsongeschiktheid. Caroline had oog voor de zakelijke en de persoonlijke kanten en in combinatie met haar ruime ervaring, is het moeilijke traject van werk naar arbeidsongeschiktheid, soepel verlopen. Haar betrokkenheid en coachende benadering was hier in belangrijke mate debet aan. Mijn advies is om zo'n moeilijke traject niet alleen te doen maar voor goede begeleiding te zorgen!
René
Manager overheid
Caroline is mij (vanaf 2001 directeur van een landelijk loopbaanadviesbureau Bark Consult en vanaf 2016 directeur van bureau Re-integratieonderwijs) meermalen uitstekend van dienst geweest. Veelal bij het oplossen van conflictsituaties tussen een werkgever en een medewerker omtrent het wel of niet starten van een 2e spoor re-integratietraject of besluitvorming over een outplacementtraject en de omvang van de ontslag vergoeding. Maar ook gaf zij uitstekende adviezen bij complexe probleemsituaties. Zij kent de kunst van de samenhang tussen mediation, begripvol zijn, een luisterend oor bieden, kritische vragen stellen, onderbouwing bieden met feitenkennis en vasthoudendheid. Ik ben haar dankbaar.
Wouter Fontein
directeur