Na Covid re-integreren

Re-integratie / Long Covid

Na Covid re-integreren kan lastig zijn. Er zijn bedrijven die weinig begrip hebben voor personeel met long Covid-klachten. Een kwart van de werknemers met langdurige klachten ervaart druk van de werkgever om snel weer aan het werk te gaan.

Onbegrip na Covid

Als je herstelt van Covid, kun je volgens de bedrijfsarts op een gegeven moment weer aan het werk. Die terugkeer op de werkvloer  leidt steeds vaker tot problemen. Bedrijven zijn bang voor hoge kosten en blijven werknemers vaak als bedrijfsrisico zien. Er wordt een reden gezocht om afscheid van elkaar te nemen. De vraag is of je na Covid wel een eerlijke kans krijgt om te re-integreren.

Tegengestelde belangen

Werkgevers en werknemers hebben vaak tegengestelde belangen, als het gaat om ziekte. Als een discussie over re-integratie ontspoort, dreigt vaak een vijandige houding. “Is iemand wel echt ziek? Of wil mijn werkgever me eruit werken?” Ben ik wel echt in staat om weer vijf dagen per week naar kantoor te komen, zoals de bedrijfsarts zegt? Of is dat gewoon een spreekbuis van de baas? Vertrouw je het advies van de bedrijfsarts niet, dan kun je altijd een second opinion bij een andere bedrijfsarts of deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen.

Personeelsrecht heeft de praktijkkennis en ervaring om je in lastige situaties tijdens re-integratie of dreigend ontslag te helpen. Afgelopen jaren zijn er veel klanten ondersteund met coaching tijdens ziekte die te maken hadden met langdurige ziekte zoals een burn-out, long Covid en dreigend ontslag. Elke situatie is anders. Het gaat altijd om persoonlijke ondersteuning en maatwerk.

 

Caroline Besseling Personeelsrecht in overleg met werkgever en werknemer

Gratis adviesgesprek

Wil je een gratis telefonisch adviesgesprek? Laat je gegevens achter en de tijden waarop je bereikbaar bent. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact met je op. 

Op werkdagen kun je ons zelf ook even bellen op 06-20774494.