Ziekte en re-integratie

Ontslag tijdens ziekte

Als je als werknemer ziek bent kom je in veel gevallen op een gegeven moment in een re-integratietraject terecht. Zowel jij als de werkgever zijn samen verplicht er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat je weer aan de slag kan. Herstel en re-integratie kosten je veel energie. Laat staan als hier verschil van mening met je werkgever, je bedrijfsarts of UWV over ontstaat. 

Wet Poortwachter

Je krijgt te maken met de Wet Verbetering Poortwachter. Je onderhoudt contact met je leidinggevende en je hebt regelmatig een afspraak met de bedrijfsarts. En daarnaast heb je afspraken met je huisarts en andere medische deskundige om zo goed mogelijk te herstellen. 

Ondersteuning tijdens ziekte

In de loop der jaren heeft Personeelsrecht veel klanten ondersteund die te maken hadden met langdurige ziekte waarvoor ontslag dreigt. Denk daarbij aan chronisch zieke werknemers met bijvoorbeeld MS, autisme, kanker, dementie, Parkinsons en heel veel werknemers met een burn-out.  

Caroline Besseling Personeelsrecht in bespreking met werknemer en werkgever

Specialist
ontslag en/of ziekte

Vragen waar je wakker van kunt liggen zijn; kan ik mijn baan behouden en hoe krijg ik dat voor elkaar? En als dat niet kan, krijg ik dan een ontslagregeling waar ik recht op heb? Is er meer uit te halen? Heb ik recht op een uitkering, hoe lang en hoog dan? Kan ik mijn huis en de kosten voor mijn studerende kinderen dan nog wel betalen? Hoe vind ik een nieuwe baan? Moet ik aan bijscholing of omscholing doen. 

Ontslag en ziekte hebben een enorme impact op je leven en zetten je zekerheden op losse schroeven.

Personeelsrecht helpt je uit de problemen.

Tip:

Word je na twee jaar ziekte ontslagen? Ook dan heb je gewoon recht op een transitievergoeding! 

Caroline Besseling Personeelsrecht

Snel advies nodig?

Heb je een vraag of wil je even overleggen? Laat je gegevens achter en de tijden dat je bereikbaar bent. Op werkdagen nemen wij binnen 24 uur telefonisch contact met je op.  Dit gesprek is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden.

Persoonlijke hulp

Het doel van de begeleiding kan zijn een (tijdelijk) aangepaste baan, (vervroegde) aanvraag WIA-uitkering, maar ook ondersteunen met de communicatie met werkgever, bedrijfsarts of het UWV.  Ook kan er sprake zijn van een verschil van mening met de bedrijfsarts of werkgever. In deze situatie wordt vaak een deskundigen oordeel bij het UWV aangevraagd. Ook is begeleiding tijdens de WIA-aanvraag mogelijk door het voorbereiden van en mee te gaan naar gesprekken met het UWV. 

Ontslagverbod tijdens ziekte

Na twee jaar ziekte komt het ontslagverbod te vervallen. De werkgever mag dus tot ontslag over gaan. Dit moet natuurlijk wel via de regels die hiervoor staan. Bij ontslag na ziekte wordt altijd goed gekeken of de werkgever genoeg heeft gedaan voor de re-integratie. Zo niet, dan kan de werkgever door het UWV worden verplicht om het salaris een jaar langer door te betalen, zogenaamde loonsanctie. 

Heb je vragen over de re-integratie of twijfel je of het allemaal wel gaat zoals het moet, neem dan even contact op. Samen spreken we je arbeidssituatie met je door, als je wilt krijg je ondersteuning tijdens met de bedrijfsarts, leidinggevende of UWV. Dit neemt een hoop stress uit handen. 

Ons aanbod

De ondersteuning van Personeelsrecht start altijd met een strategiegesprek. Hierna bepaal je zelf welke ondersteuning je van Personeelsrecht kunt gebruiken. En als het tot een beëindiging van de arbeidsovereenkomst komt, wordt de juridische vergoeding voor de inzet van Personeelsrecht altijd meegenomen in de onderhandeling. Hierdoor worden (een deel van) de kosten voor Personeelsrecht in de meeste gevallen uiteindelijk door de werkgever betaald.

Re-integratiecoaching

Als je ziek bent en je krijgt te maken met dreigend ontslag, dan kom je terecht in een oerwoud aan regels en plichten. Personeelsrecht helpt.

Ontslagovername

Wil je geen energie meer steken in de arbeidsrelatie en het ontslag het uit handen geven aan een ontslagspecialist die voor je vecht..

Gratis VSO scan

Voorkom dat je straks met lege handen staat. Vaak is een vaststellingsovereenkomst het eerste aanbod.

Even bellen?

Zit je met een juridische vraag of wil je even sparren over jouw arbeidssituatie? Neem dan gerust even contact op....

Strategiegesprek

Zit je in een lastige arbeidssituatie en wil je straks niet met lege handen staan. Dan is een strategiegesprek een goede keuze...

Ontslagcoaching

Tijdens het ontslagtraject is de ontslagspecialist voor jou bereikbaar voor advies en ondersteuning. Je staat niet alleen.