Ontslaghulp bij ziekte

Dreigend ontslag door ziekte?

Als er naast dreigend ontslag ook nog sprake is van ziekte ben je als werknemer extra kwetsbaar. Naast alle zorgen over je baan, heb je afspraken met je huisarts, ziekenhuis of therapeut om voor een diagnose of behandeling. Het accepteren van een burnout, een chronische ziekte zoals Parkinson, Multiple sclerose (MS) en levensbedreigende ziektes zoals kanker, zetten je wereld volledig op zijn kop. 

Vaak kom je erachter dat je als werknemer erg alleen kan komen te staan. Je collega’s gaan weer verder, je leidinggevende is niet altijd even begripvol. Je krijgt te maken met de Wet Verbetering Poortwachter, bezoeken aan de bedrijfsarts en het UWV.  

Personeelsrecht heeft de praktijkkennis en ervaring om je te helpen. In der loop der jaren hebben we veel klanten ondersteund die te maken hadden met langdurige ziekte waarvoor ontslag dreigt. Levensbedreigende ziekten, zoals kanker of een beroerte. Terugkerende klachten zoals astma en epilepsie.  Een burnout is de meest voorkomende reden waarom werknemers vastlopen. 

En wat te denken van langdurige klachten na corona die niet serieus worden genomen zoals: vermoeidheid; kortademigheid; long Covid; pijn op de borst; spierpijn; hoofdpijn; hartkloppingen; aanhoudende verhoging; vergeetachtigheid; langdurig verlies van reukvermogen.

Juist in deze situatie helpt Personeelsrecht je om zo goed mogelijk voor jezelf op te komen met re-integratiecoachingHet doel van de begeleiding kan zijn dat je (nog) niet in staat bent te werken of de problemen oplossen rond (tijdelijk) aangepast werk. Er kan er sprake zijn van een verschil van mening met de bedrijfsarts of werkgever. Hier kan een deskundigen oordeel bij het UWV aangevraagd zodat het UWV een onafhankelijk advies geeft, want voor zieke medewerker geldt vaak een ontslagverbod Ook kan begeleiding tijdens de (vervroegde) WIA-aanvraag door mee te gaan naar gesprekken met het UWV een uitkomst bieden. Dit neemt veel stress uit handen. 

Caroline Besseling Personeelsrecht

Snel advies nodig?

 

Bel tijdens kantooruren 

0182 – 603309.

Er zijn geen kosten aan verbonden 

of vul hieronder je gegevens in.

Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld. 

Een greep uit onze pakketten

Naast een telefonisch adviesgesprek bieden wij ook betaalde pakketten aan. Welke van de onderstaande pakketten iets voor jou?. 

Strategiegesprek

Heb je uitgebreid advies nodig waar je staat en waar je recht op hebt, dan is een strategiegesprek de manier om weer grip te krijgen...

Ontslagcoaching

Zoek je een ontslagspecialist die samen met jou de strategie uitzet. En je op de achtergrond met raad en daad bijstaat.....

Re-integratiecoaching

Als je wilt gaan re-integreren, kun je op problemen stuiten. E is geen passend werk, je wordt onder druk gezet. Personeelsrecht helpt.....