Zelf ontslag nemen

Is dat verstandig?

Wil je eigenlijk het liefst zelf ontslag nemen maar durf je dat niet uit angst om je transitievergoeding of WW-rechten te verliezen? Dat is inderdaad een groot risico als je dit in een emotionele bui doet.  

In films neem je op de volgende manier ontslag: je schreeuwt dat je stopt, grist wat spullen van je bureau, gooit de deur dicht komt nooit meer terug. In de praktijk werkt het opzeggen van je arbeidsovereenkomst net even anders. Zo heb je meestal te maken met een opzegtermijn en verspeel je door zelf je ontslag in te dienen je recht op een transitievergoeding en WW-uitkering. 

Vaak geen goed overwogen keuze. Maar wat als je ziek bent of wegens een arbeidsconflict graag zo snel mogelijk weg wilt?  Met Personeelsrecht kun je zorgen dat je strategisch te werk gaat en daardoor zorgt voor behoud van je WW-uitkering en een transitievergoeding. Soms ook als je ziek bent. 

 

Personeelsrecht bemiddelt tussen jou en je werkgever om tot beëindiging van je dienstverband te komen. Ook als er nog geen ontslagvoorstel is of die bereidheid er niet lijkt te zijn. Zo zorgt dat ervoor dat je uit elkaar gaat met een regeling die veelal gunstiger uitpakt dan je vooraf mogelijk achtte.  

Dit kan soms ook bij werknemers bij die ziek zijn, een burnout hebben of in een verstoorde arbeidsrelatie terecht zijn gekomen. Vaak ziet een werkgever deze werknemers ook het liefst vertrekken, maar durven ze niet tot ontslag over te gaan met een torenhoge ontslagvergoeding in het vooruitzicht. Een impasse is het gevolg. 

Na bemiddeling blijkt ontslag met wederzijds goedvinden toch vaak dichterbij dan gedacht en kan er met een vaststellingsovereenkomst afscheid genomen worden. Veelal met lagere kosten en gunstige voorwaarden voor beide partijen. 

Even bellen?

Wil je een gratis adviesgesprek? Laat je gegeven achter en wij nemen op werkdagen binnen 24 uur contact met je op. Uiteraard kun je ook zelf even bellen en eventueel wat inspreken op de voicemail 06-2077 4494.

We helpen je graag.