Reorganisatie

Als je leidinggevende zegt dat je je baan kwijt raakt, is het begrijpelijk dat je niet weet hoe het verder moet.Je bent moe omdat je op je werk al een tijdje in onzekerheid zit. Je bent door het slechte nieuws overvallen ook al voelde je misschien dat het er aan zat te komen.

Je ligt wakker van al die vragen die op je afkomen. Je wordt ontslagen met een vaststellingsovereenkomst. Wat zijn je rechten? Is er een sociaal plan? Hoe moet het financieel? Krijg je wel een WW-uitkering? Hoe vertel je het thuis, collega’s, je ouders en wie nog meer. Ook al is het ontslag om bedrijfseconomische redenen het brengt een hoop onrust met zich mee.

  • Het is de eerste keer dat je hiermee te maken hebt. Straks maak je een fout en sta je met lege handen. Je baas doet alsof je geen keuze hebt en dat je het ontslag maar moet accepteren.
  • Kun je bij ontslag je werkgever vertrouwen? Ze willen dat je snel tekent, maar je twijfelt enorm. Het is alsof je in het diepe springt zonder diploma.

  • Je vindt op internet geen goede informatie die bij jouw situatie past. Hoe krijg je waar je recht op hebt? Je voelt je richting de uitgang geduwd zonder dat je daar zelf iets over te zeggen hebt.
  • Er komt zoveel op je af waardoor je niet meer helder na kunt denken. Je piekert je suf, hebt hoofdpijn en slaapt slecht. Je hebt weer last van die zwakke plek in je nek en rug. Al je zekerheden staan op losse schroeven. 

Ontslag kan juridisch én menselijk goed geregeld worden

Hoe zou het voor je zijn . . . . .

  • Als je een betrokken ontslagexpert hebt, die naar jouw verhaal luistert. Je krijgt rustig uitgelegd hoe ontslag in de praktijk werkt en wat jouw keuzes zijn. Jouw belangen staan voorop.
  • Om een ervaren en proactieve coach te hebben. Direct bereikbaar via Whatsapp, e-mail en telefoon. Jouw steun en toeverlaat.
  • Als je ontslagexpert zelfs met je meekan naar lastige gesprekken met je werkgever. Jouw kant van het verhaal wordt door je baas gehoord. Je staat er niet alleen voor.
  • Als je een juridisch correcte vaststellingsovereenkomst krijgt waar alle risico’s zijn dichtgetimmerd. Je kunt rekenen op een WW-uitkering. Je krijgt de rust die je nodig hebt om bij te tanken.
  • Als de ontslagexpert zorgt dat je iets te kiezen hebt. Je krijgt de beste deal, die recht doet aan je situatie. Je kunt met opgeheven hoofd verder.

  • Als de kosten voor deze ondersteuning door je werkgever betaald worden.

"Er is meer uit je vaststellingsovereenkomst te halen dan je denkt"

Hoe gaat het in zijn werk

 

STAP 1 EERST EVEN BELLEN

Een telefoontje, appje of afspraak via de website is genoeg om met elkaar in contact te komen. Vrijblijvend spreken we samen je situatie door. Je krijgt advies en antwoord op je vragen. Hier zitten verder geen kosten aan.

STAP 2 DIRECT EEN AFSPRAAK

Als er een match is, maken we zo snel mogelijk een afspraak voor een strategiegesprek. Dit gesprek maak ik anderhalf uur tijd vrij in mijn agenda, Dit kan op kantoor in Reeuwijk, via beeldbellen Zoom of telefonisch. Ter voorbereiding van dit gesprek stuur je ons alle benodigde documenten op.

STAP 3 STRATEGIEGESPREK RISICO’S EN KANSEN VAN JE VSO

 Aan de hand van jouw verhaal en de documenten leg ik je uit wat in jouw situatie de juridische consequenties en mogelijkheden zijn. Ook gaan we uitgebreid in op de achtergronden van het ontslag zodat er een zo compleet mogelijk beeld ontstaat.
Je krijgt advies over de vervolgstappen en de manier waarop Personeelsrecht je daarbij kan helpen. 

STAP 4 AANPAK OP MAAT 

Elke ontslagsituatie is anders en verdient maatwerk voor het beste resultaat. Personeelsrecht werkt met all-in prijzen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Naast het opstellen van een tegenvoorstel, het voeren van de onderhandelingen is het ook mogelijk dat je ontslagexpert met je meegaat naar lastige gesprekken met je werkgever.

STAP 5 HET BESTE RESULTAAT

Niet alleen de beste deal en de relatie met je werkgever zijn belangrijk maar ook dat jij er emotioneel sterker uitkomt. Je voelt je gezien en gehoord.

STAP 6 VOOR AKKOORD TEKENEN

De afspraken met je werkgever zijn uiteraard tot in de puntjes door de ontslagexpert gecheckt. Je kunt met een gerust hart de vaststellingsovereenkomst ondertekenen.

STAP 7 AFSCHEID
Je krijgt de laatste tips en adviezen over de afwikkeling van het ontslag.
Het is tijd om deze periode achter je te laten en vooruit te kijken.

Voor advies en vragen blijf ik bereikbaar.

Investeren in Personeelsrecht verdient zich altijd terug
Met ruim 15 jaar ervaring weet ik dat voor ruim 95 procent van onze klanten de rekening voor onze dienstverlening uiteindelijk betaald wordt door de werkgever.
De juridische kosten neem ik namelijk altijd mee in de onderhandeling over de afspraken van het ontslag. Hou er rekening mee dat de werkgever hierover beslist.

Echt een aanrader!

TOP!

Overigens zijn er daarnaast altijd mogelijkheden om de juridische kosten met je bruto ontslagvergoeding of vakantie-uren te verrekenen.

Dit scheelt je onderaan de streep zeker tussen de 50 en 70 procent (het bruto-netto verschil en de BTW).

Los van alle andere voordelen die we voor je bereiken.

Hartelijke groet,

Caroline Besseling
Personeelsrecht

Klanten vertellen

Reviews

Je denkt dat je het zelf wel weet, maar wat gaat er een wereld aan kennis en ervaring open als je Caroline inschakelt! Gewoon doen,dus !
Nicky Ritsma
docent
Personeelsrecht heeft mij heel goed ondersteunt in het traject van arbeidsongeschiktheid. Caroline had oog voor de zakelijke en de persoonlijke kanten en in combinatie met haar ruime ervaring, is het moeilijke traject van werk naar arbeidsongeschiktheid, soepel verlopen. Haar betrokkenheid en coachende benadering was hier in belangrijke mate debet aan. Mijn advies is om zo'n moeilijke traject niet alleen te doen maar voor goede begeleiding te zorgen!
René
Manager overheid
Caroline is mij (vanaf 2001 directeur van een landelijk loopbaanadviesbureau Bark Consult en vanaf 2016 directeur van bureau Re-integratieonderwijs) meermalen uitstekend van dienst geweest. Veelal bij het oplossen van conflictsituaties tussen een werkgever en een medewerker omtrent het wel of niet starten van een 2e spoor re-integratietraject of besluitvorming over een outplacement traject en de omvang van de ontslagvergoeding. Maar ook gaf zij uitstekende adviezen bij complexe probleemsituaties. Zij kent de kunst van de samenhang tussen mediation, begripvol zijn, een luisterend oor bieden, kritische vragen stellen, onderbouwing bieden met feitenkennis en vasthoudendheid. Ik ben haar dankbaar.
Wouter Fontein
directeur

Personeelsrecht


Als je op zoek bent naar een betrokken ontslagexpert die je begeleidt naar een goede oplossing
: