Ontslagcoaching

Wat is ontslagcoaching?

Na het strategiegesprek blijft jouw ontslagspecialist tijdens het hele ontslagtraject op de achtergrond voor jou bereikbaar voor advies en overleg. 

Als werknemer ben je mondig genoeg om zelf contact te onderhouden met je werkgever om de vervolgstappen te zetten. Daarbij word je bij elke stap aan de zijlijn ondersteunt door jouw ontslagspecialistOntslagcoaching is ook mogelijk als je juist je baan wilt behouden. Er komt re-organisatie aan. Je wordt boventallig of je wilt juist ontslag wilt nemen. 

Voor wie is ontslagcoaching?

Ontslagcoaching is bedoeld voor werknemers die te maken krijgen met dreigend ontslag. Dat kan gaan om een ontslagprocedure via het UWV, de kantonrechter of met een vaststellingsovereenkomst. Maar dus ook als je juist je baan wilt behouden of van plan bent zelf ontslag te nemen.  Je zoekt een specialist die met je meedenkt en je juridisch ondersteunt.

Ontslagcoaching

Dit ontslagpakket past bij je als je mondig genoeg bent om zelf het contact met je werkgever te onderhouden, maar het prettig vindt als een ervaren ontslagspecialist meekijkt en je het hele traject adviseert over de strategie. Het is ook mogelijk om het traject op enig moment aan de ontslagspecialist over de dragen. Dit neemt veel stress uit handen. 

Dit pakket is uit te breiden met:

01.


Mee met lastige gesprekken

Ondersteuning van dontslagspecialist tijdens lastige gesprekken met jouw werkgever, bedrijfsarts of UWV.  Dit gesprek wordt grondig door je adviseur met je voorbereid.   Het kan plaatsvinden bij de werkgever, arbodienst of UWV. Via videobellen is ook mogelijk (zoom, conference-call).

02.


Juridische correspondentie

Bij ontslag is wat er op papier gezet wordt belangrijk. Alles wat mondeling gezegd is en niet op papier staat, geldt niet. Het is dus heel belangrijk dat je arbeidssituatie goed op papier staat, zodat je sterk staat in de onderhandeling. 

03.


Onderhandelen met werkgever

Voor het onderhandelen met de werkgever over je voorwaarden om je baan te behouden. Of als dit niet mogelijk is om met een zo goed mogelijke regeling afscheid te nemen, kun je gebruik maken van onze ervaren ontslagspecialist. Dit neemt veel stress uit handen en levert een goed resultaat op.

04.


Bezwaar maken bij het UWV

Als je werkgever bij het UWV een ontslagvergunning voor je heeft aangevraagd, dan krijg je ook de mogelijkheid om daar schriftelijk op te reageren. Onze ontslagspecialist kan je adviseren over de slagingskans. En als de ontslagaanvraag werkelijk onterecht is, dan zet onze ontslagspecialist graag zijn of haar tanden erin.

Gratis adviesgesprek

Wil je een gratis adviesgesprek? Laat je gegevens achter en op werkdagen nemen wij binnen 24 uur  contact met je op. Uiteraard zijn we ook telefonisch bereikbaar via 06-2077 4494. 

Krijg je de voicemail? Spreek dan een berichtje in en een tijdstip waarop je bereikbaar bent, dan word je teruggebeld.

Bekijk ook de andere mogelijkheden

Strategiegesprek

Heb je uitgebreid advies nodig van een specialist ontslag en ziekte die met je meedenkt? Wil je weer de regie op je arbeidssituatie?

Ontslagovername

De ontslagspecialist is het aanspreekpunt voor de werkgever tijdens het ontslagtraject. Elke stap wordt vooraf met jou afgestemd.

Re-integratie coaching

Als je tijdens ziekte of re-integratie te maken hebt met dreigend ontslag, dan vallen de zekerheden onder je weg. Personeelsrecht helpt.